Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Implantati i implantologija

Pretraga:

Da li implantati daju drugačiji osjećaj u odnosu na prirodne zube?

U ustima ne osjećate nikakvu razliku, osjećaj je isti kao i sa prirodnim zubima te nakon ugradnje implantata nemate osjećaj da se strano tijelo nalazi u vašim ustima.

Što je implantat?

Implantat je titanski vijak koji ugrađen u gornju ili donju čeljust zamjenjuje korijen zuba koji nedostaje. Osteointegracijom, odnosno srastanjem stanica kosti sa površinom implantata stvara se čvrsta veza implantata i kosti. Ugradnjom implantata izbjegavamo brušenje susjednih zubi. Ugrađuju se u slučajevima kada se želi napraviti kruna, most ili učvrstiti nestabilna proteza. Implantati imaju oblik cilindra, promjera 3.5 – 7 mm i dužine 6 – 17 mm.

Kome se mogu ugrađivati implantati?

Poželjno je da je pacijent dobrog općeg zdravlja. Ne preporučuje se ugradnja dok se ne završi rast i razvoj tj. ne prije 16. godine života, a gornja starosna granica ovisi o općem zdravlju pacijenta. Drugim riječima, ako ste dovoljno zdravi da vam stomatolog može izvaditi zub, vjerojatno ste dovoljno zdravi i za ugradnju implantata. Relativne kontraindikacije za postavljanje implantata: osobe koje imaju lošu oralnu higijenu, psihijatrijski bolesnici, pušači, nekontrolirani visoki krvni tlak, nekontrolirani dijabetes, poremećaji zgrušavanja krvi, infarkt srca, bolesti bubrega, neuralgija trigeminusa, multipla skleroza ili druge kronične bolesti.

Kako se postavljaju implantati?

Ugradnja implantata se vrši uz lokalnu anesteziju i u sterilnim uvjetima. U prvom zahvatu otvara se sluznica i specijalnim se instrumentima napravi mali ”otvor” u kosti u koji se ugrađuje implantat. Nakon ugradnje sluznica se zašije iznad implantata i implantat se potpuno zatvara. Operacija ugradnje traje 10 – 15 minuta po implantatu. Nakon perioda cijeljenja od 3 mjeseca za donju čeljust i 4 mjeseca za gornju, sluznica se precizno otvori iznad implantata, odstranjuje se pokrovni vijak i ugrađuje ”nadogradnja” na kojoj se izrađuje kruna, most ili proteza.

Kolika je trajnost implantata?

Očekivano trajanje implantata je od 5 – 20 godina. Na trajanje implantata utječe niz faktora kao npr. loša higijena, oboljenja i navike. Implantat nema prirodnu zaštitu kao zub. Zub ima parodontalni ligament koji ga veže za kost i štiti od bakterija. Zbog toga je najvažnija dobra higijena kako se oko implantata ne bi skupljao plak odnosno bakterije.

Da li postoji mogućnost odbacivanja implantata?

Implantati su od titana, materijala koji organizam ne odbacuje. Postoji mogućnost da implantat ispadne u prvih mjesec dana nakon kirurškog zahvata, tada je najčešće riječ o neprimjerenoj kirurškoj tehnici ili o slaboj gustoći kosti. Uspješnost ugrađenih implantata u našoj ordinaciji je preko 99%.

Kolika je cijena implantata?

Cijena jednog implantata s nadogradnjom je 700 €. Cijena protetskog rada obračunava se posebno ovisno o planiranom rješenju, npr. kruna koja se stavlja na implantat košta ovisno o materijalu u prosjeku od 250 do 350 €:
– METAL KERAMIKA: metalna struktura pokrivena u potpunosti keramikom
– POTPUNA KERAMIKA, CIRKON: krunica je u potpunosti u keramici ili u cirkonu.

Preciznije objašnjenje ćemo vam predočiti detaljno tijekom tretmana.

Od kojeg materijala su napravljeni implantati?

Implantati ANKYLOS su napravljeni od titana. Nakon mnoštva istraživanja i ispitivanja, titan se pokazao kao izrazito zahvalan materijal koji se u produkciji koristi i do 99% u svim zubnim implantatima. Ima visoki stupanj stabilnosti i dobro se integrira u organizam. Često ga koristimo za reprodukciju raznih zglobova u tijelu, jer ga organizam ne odbacuje kao nepoznato tijelo. Nebitno je što je titan siv jer je po cijeloj dužini ugrađen u kost i pokriven s gingivom, kao i prirodni korijen zuba.

Ima li razlike u kvaliteti implantata?

Naravno, na implantatima kao i na drugim proizvodima postoje razlike između kvalitete i tehnologije. Pritom je savjetovanje kod svog stomatologa od velike važnosti.

Zašto izabrati implantate ANKYLOS?

Implantati ANKYLOS su široko testirani njemački proizvodi visoke kvalitete i tehnologije. Napravljeni su maksimalnom preciznošću različitih dužina i promjera, pripremljeni i pakirani u duplim sterilnim kontroliranim posudama. Njihova jačina leži u njihovoj zamjeni struktura koja se kasnije postavljaju na njih. ANKYLOS ima velik izbor visoko estetskih nadogradnji za krunice, mostove i proteze za svaku situaciju. Ukoliko jednog dana budete primorani mijenjati vašu protezu na implantatima ANKYLOS, možete biti sigurni da su Vam u svim boljim stomatološkim ordinacijama diljem svijeta na raspolaganju svi potrebni elementi.

Da li se implantati mogu postaviti odmah nakon vađenja zubi?

Da, ali je jako bitno ako je izvađeni zub imao aktivne ili kronične infekcije. Alveola koja će dobiti implantat mora biti cijela kako bi izbjegla mogućnost infekcije. Dakle, implantat možemo postaviti odmah nakon vađenja zuba, te ga u tom slučaju nazivamo post-estraktivnim implantatom.

Što je to podizanje sinusa (sinus lifting)?

Podizanje sinusa je potrebno ukoliko se kost na gornjoj čeljusti resorbirala, odnosno povukla te visina kosti nije dovoljna za ugradnju implantata. Prilikom operacije nježno podižemo unutarnju ili Schneiderovu membranu sinusa i punimo prazni prostor s umjetnom kosti te ga pokrijemo umjetnom membranom, dobivajući tako povećanje debljine i visine kosti. U periodu od 6 do 12 mjeseci umjetna kost i membrana srastu i pretvore se u kost. Operacija je jednostavna te se obavlja u ordinaciji uz lokalnu anesteziju. Ukoliko pratite savjete i upute Vašeg doktora dentalne medicine, već sljedeći dan možete na posao.

Cjenik usluga
Go To Top