Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Naša oprema

Ordinacija dentalne medicine Dadić spoj je najbolje opreme i vrhunske tehnologije koja svim našim pacijentima garantira vrhunsku kvalitetu s maksimalnom učinkovitošću i udobnošću, neovisno o kompleksnosti tretmana.

U našoj stomatološkoj ordinaciji u Novigradu koristimo instrumente i opremu visoke kvalitete, s naprednom digitalnom tehnologijom, koja nam omogućuje brži i učinkovitiji pristup, osiguravajući minimalnu invazivnost tijekom liječenja. Orthopantomograph® op 200, uređaj zadnje generacije za izradu panoramske slike zubi renomiranog proizvođača stomatološke opreme Instrumentarium dental, omogućuje nam cjelokupnu i preciznu radiografiju uz minimalno izlaganje zračenju.

U ordinaciji pacijente primamo na Kavo stomatološkim stolicama, modeli Kavo Estetica 1060 i Kavo Primus 1058, koje pacijentima pružaju maksimalnu udobnost, s naprednom opremom koja dopušta maksimalnu preciznost i najzahtjevnijih zubnih tretmana.

Za radiografiju pojedinačnog zuba koristimo RTG aparate Kodak i Trophy, koji nam omogućuju precizno i brzo praćenje napretka liječenja te vrhunsku i brzu dijagnostiku. Umjesto klasičnog rendgenskog filma koristimo senzor Kodak RVG i aparat s prijenosnim senzorom Soredex Digora, koji nam omogućavaju digitalnu radiografiju i direktan prijenos s uređaja direktno na zaslon računala, što nam daje trenutni uvid u stanje zubi.

Za liječenje raznih upala i afti koristimo aparat Ultradent bioozon, koji s kombinacijom visokih frekvencija i visokim naponom stvara električno polje koje rezultira raspadom molekula kisika i stvara ozon, koji djeluje antibakterijski, antiupalno, antiparazitno i antivirusno.

Moramo posebno naglasiti izvrsni laser Kavo Gentle Ray, koji se na minimalno invazivan način koristi kao optimalni laser za kirurške operacije, pri izbjeljivanju zubi i kao baktericidni element u područjima pogođenim infekcijom.

Oprema-Studio-Dentistico-Dadic

implantologiji i na raznim kirurški složenijim operacijama, kod transplantacije koštanog tkiva ili podizanja sinusa, koristimo Kavo Intrasurg 300+ aparate, koji uz sistem unutarnjeg hlađenja fiziološkom otopinom omogućava direktno hlađenje kosti tijekom operacije osiguravajući tako maksimalnu pažnju tretiranog tkiva.

Za bolju prevenciju i preciznost pri dijagnozi karijesa koristimo Kavo Diagnodent, izuzetno precizan električni detektor karijesa koji nam omogućava identifikaciju karijesa u inicijalnoj fazi, jer dok je karijes vrlo mali nekada ne može biti vidljiv drugim dijagnostičkim metodama.

Za bijele ”plombe” koristimo polimerizirajuće lampe Ivoclar Vivadent, Bluephase koja u fazi stvrdnjavanja kompozita (materijala za bijele plombe) na zubima garantira maksimalno stvrdnjavanje i trajnost plombe.

endodonciji, odnosno liječenju kanala, koristimo uređaje Meillefer i Morita te ni-ti igle, napravljene od legure nikla i titana, karakterističnih po svojoj fleksibilnosti koji dopuštaju brzu i preciznu pripremu i punjenje kanala korijena zuba, uklanjajući i najmanji sloj nečistoće. Ovakva nam tehnologija garantira precizno i hermetičko zatvaranje korijenskog kanala.

Pri rekonstrukciji zuba zbog karijesa, pri izradi krunica i mostova, koristimo Spectro Shade, elektronski detektor boja koji putem digitalne kamere slika i u trenu otkriva boju zuba, koja se putem skale kromatskih boja prenosi u sustav za daljnju obradu od strane stomatologa i zubotehničara. Time osiguravamo maksimalnu preciznost u odabiru boje zuba, što znači da će krune, mostovi i plombe estetski biti jednaki boji prirodnih zuba.

Sterilizacija spada u jednu od najbitnijih stvari u našem poslu. Tome u prilog govori i činjenica da se u našoj ordinaciji koriste samo najbolji aparati kako bismo našim pacijentima i nama osigurali maksimalnu zaštitu. Koristimo Autoclave Faro serie SK07 b klase i Autoclave Faro s klase, u skladu s europskom normom 13060-1-2, koji ispunjavaju najviše europske standarde i kriterije po pitanju sterilizacije. Svaki ciklus sterilizacije je adekvatno testiran preko indikatora za sterilizaciju, prisutnih i u sterilnim vrećicama koje održavaju sterilnost instrumenata sve do trenutka korištenja.

Sva naša oprema je u skladu s normativnim propisima iso 9001 i s drugim certifikatima CE.

Za bolje mehaničko čišćenje koristimo Euronda ultrazvučnu kadu, aparat za mehaničko čišćenje instrumenata koji zahvaljujući ultrazvučnim vibracijama uklanja i minimalne ostatke s instrumenata, koja su već u toj fazi adekvatno tretirani kemijskim dezinfekcijskim sredstvima prije sterilizacije u uređaju Autoclav Faro.

Sve površine i radne plohe tretirane su dezinfekcijskim sredstvima Durr, najboljim dezinficijensom na svjetskom tržištu.

Go To Top