Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Estetska stomatologija

Cilj estetske stomatologije je pružiti pacijentu zadovoljstvo njihovim izgledom, a ponajprije osmijehom

Dentalna terapija u estetskoj stomatologiji se sastoji od rekonstrukcije zuba i povratka ljepote i prirodnosti vašem osmijehu.

Zahvaljujući modernoj estetskoj stomatologiji u Hrvatskoj možemo zadovoljiti želju za lijepim zubima koji pomlađuju osmijeh i lice, mijenjajući boju, oblik i mjesto zubi specifičnim metodama.

Glavne metode estetske stomatologije su izbijeljivanje zubi, keramičke ljuskice, keramičke krunice, popravljanje prostora između zubi (dijasteme) i bijeli ispun u kompozitu

 

 

Izbijeljivanje zubi

Laser

U našoj stomatološkoj ordinaciji koristimo laser KAVO GENTLE RAY 980, laser zadnje generacije primjenljiv u različitim poljima, kao primjerice kod kirurških operacija, liječenja, paradontitisa, te endodoncije. Kod izbijeljivanja zubi se pokazao izuzetno djelotvornim jer je neškodljiv, jednostavan za korištenje i garantira rezultate koje traju.

Izbijeljivanje zubi je moguće i putem različitih proizvoda za izbijeljivanje dostupnih u ordinaciji:

  1. Čišćenje kamenca i izbijeljivanje pastom
  2. Poliranje zubi profilaks pastom
  3. Uklanjanje sub- i supra-gingivalnog kamenca i interdentalno poliranje
  4. Gingivalni tretman (kao osnova za zdrave i estetski lijepe zube)

Keramičke ljuskice

Estetske ljuskice vraćaju pacijentu razlog za osmijeh jer se primjenjuju na vanjskoj površini prednjih zuba (zubi koji su vidljivljiji) kako bi poboljšali izgled, boju i oblik. Estetske fasete (veneers) su tanke keramičke ljuskice koje modificiraju estetski izgled zuba. Estetska ljuskica se preporučuje u slučajevima jako izlizanih zubiju, prekomjernih prostora između zubi, pigmentacije koja nije rješiva izbijeljivanjem ili kod velikih oscilacija u boji zubi.

Dakle, keramičke ljuskice predstavljaju optimalno estetsko rješenje.

Bijeli ispun u kompozitu

Bijeli ispuni u kompozitu napravljeni su od čestica stakla, sintetičke smole i vezivog materijala.

U ordinaciji dentalne medicina Dadić koristimo ispune za zube neljepljive od materijala visoke kvalitete. Ovi materijali daju odličan rezultat što se tiče estetike i funkcije, a zahtijevaju minimalno brušenje tvrdog tkiva zuba. Kompozit je odličan materijal koji se veže kemijski na zub uz pomoć ljepila (tzv. bond). U svakidašnjoj su primjeni takve vrste ispuna u potpunosti zamjenile amalgamske ispune koje zbog nevidljive ispune i estetskog savršenstva i kompatibilnosti predstavljaju savršeno rješenje.

Novi materijali korišten za ispune nude širok spektar boja koji izvrsno oponašaju boju prirodnog zuba.

Keramičke krunice

Keramičke krunice su kapsule koje prekrivaju jedan ili više zubi sa namjerom pojačanja i poboljšanja funkcije, statike i estetike. Finalni je rezultat izuzetno zadovoljavajući jer estetska svojstva su gotovo jednaka prirodnom zubu.

Sastavni elementi krunice su metalna baza (metalna legura) u potpunosti prekrivena keramikom. U ordinaciji dentalne medicine Dadić radimo i krunice koje su u potpunosti od keramike bez metalne baze. U implantologiji koristimo keramiku od cirkonij oksida, koji zahvaljujući visokoj otpornosti dopušta ne samo izgradnju krune nego i mostova bez metalne podloge.

Kao finalni rezultat pacijent će imati prirodan izgled sa normalnom funkcijom i stabilnim zagrizom, visokom estetikom kombiniranom s izvrsnom biokompatibilnošću i niskom provodljivošću topline (nikakva osijetljivost na toplo ili hladno).

Go To Top