Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Ostale usluge

U ordinaciji dentalne medicine Krešimir Dadić možete zatražiti i ostale usluge poput stavljanja zubnog nakita, terapija ozonom ili postavljanje udlaga.

Izbjeljivanje zubi – u ordinaciji i kod kuće

Izbjeljivanje zubi je estetski tretman kojim se za nekoliko nijansi izbjeljuje prirodna boja zuba. Tijekom godina bjelinu zubi mogu ugroziti čaj, kava, duhan, crno vino… U tom slučaju izbjeljivanjem zubi može se vratiti prirodna bjelina zubi u kratkom vremenu. Ukoliko se, međutim, radi o potamnjelim plombama, mostovima ili protezama, izbjeljivanje je moguće zamjenom protetskog rada.

Tretman izbjeljivanja u ordinaciji provodi stomatolog otopinom hidrogen ili karbamid peroksida koji se na zubu razgradi, te kisik izbijeli zub. Postupak se može kombinirati s dodatnim procesima izbjeljivanja kod kuće. Nakon što su zubi izbijeljeni, prvo se vrijeme preporuča izbjegavanje hrane i pića koji pigmentiraju zube, kao što su čaj, kava, crno vino ili duhan.

Zubni nakit

Cirkonski ukrasi ili pravi dijamanti raznih boja nanose se na izjetkan (lagano nahrapavljen) dio zuba, premazan bondom (ljepilom) koji se učvršćuje svijetljenjem.

Terapija ozonom

Terapija ozonom pospješuje zacjeljivanje rana, smanjuje broj bakterija, pospješuje cijeljenje afti ili herpesa.

Udlage

Udlage su akrilatni mobilni aparati koji pokrivaju plohe gornjih ili donjih zuba. Koriste se kod boli u području čeljusnog zgloba, žvačnih mišića, kod škljocanja u zglobu, škripanja zubima (bruksizam).

Go To Top