Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Nakon ugradnje implantata

Dentalna higijena nakon ugradnje implantata je izuzetno važna te o njoj ovisi trajnost implantata u ustima.

Nakon ugradnje implantata dolazak na redovite kontrole je od velike važnosti. Stomatolog će provjeriti higijenu zuba i stanje infrastrukture implantata. Pritom je jako važna kontrola bakterijskog plaka kako bi spriječili moguće upalne procese. Pacijent mora pravilno koristiti preporučena sredstva za oralnu higijenu kako bi imao maksimalnu higijenu oko implantata i na preostalim zubima.

Postoje kontraindikacije koje ne preporučuju postavljanje implantata i mogu biti lokalnog ili općeg, privremenog ili trajnog karaktera.

1) Ugradnja implantata se ne preporučuje pacijentima koji nisu educirani po pitanju osnovne oralne higijene i pacijentima koji ne dolaze na redovite profesionalne kontrole oralne higijene jer je otpor od moguće infekcije znatno manji nego na prirodnim zubima, te se bakterijski plak s lakoćom taloži oko implantata omogućujući infekciju na okolnu kost.

2) Implantološke operacije ne smiju biti izvedene ako su u tijeku terapije s antikoagulansima i imunosupresivima. Anemije, smanjena obrana od infekcija, koagulopatija i mladenački dijabetes su primjeri kontraindikacija za ugradnju implantata.

Tijekom prvog pregleda napravimo cjelokupnu anamnezu pacijenta, pri čemu se nikako ne smije zaboraviti informirati liječnika o bilo kakvim općim poremećajima ili lijekovima koje pacijent redovito uzima!

Go To Top