Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Postavljanje implantata

Pretraga:

Da li je postupak implantacije bolan?

Zbog lokalne anestezije zahvat ugradnje implantata je bezbolan.

Da li je potrebna anestezija za postavljanje implantata?

Postavljanje implantata izvodi se u lokalnoj anesteziji, kao i bilo koji drugi zahvat u ordinaciji. Primjerice, za postavljanje donjih implantata ne treba provodna mandibularna anestezija kao za vađenje zuba nego samo pleksu anestezija, tj. površinska koja je neusporedivo laganija anestezija. Jedini osjećaj koji se može javiti tijekom postavljanja implantata je lagana, neugodna vibracija i lagani pritisak.

Hoću li osjećati bol nakon ugradnje implantata?

U prvim danima nakon ugradnje implantata normalno je da gingiva bude osjetljivija, uz mogućnost lagane otekline u obrazima. U načelu samo prvoga dana nakon operacije postoji potreba za analgetikom.

Što se točno podrazumijeva pod imedijatno postavljanje implantata?

Nakon postavljanja implantata u kost postoji period osteointegracije (zaraštanja) implantata u kost. Ako stomatolog prilikom rada ustanovi da je kost u optimalnom stanju, postoji mogućnost imediatnog postavljanja imaplantata neposredno nakon vađenja zuba. Na ovaj način možemo postaviti i privremeni zub u istom danu nakon postavljanja implantata. Mogućnost imedijatnog postavljanja procijenjuje stomatolog.

Koje su moguće komplikacije zahvata?

Vrlo rijetko može se oštetiti živac u donjoj čeljusti što najčešće dovodi do prolaznih ili rjeđe trajnih parestezija. Ako dođe do odbacivanja, implantat se može odstraniti i ponovno ugraditi na isto mjesto nakon 3 – 4 mjeseca.

Hoću li osjećati bol nakon što anestezija popusti?

Normalno je osjećati laganu bol nakon što anestezija popusti, iako to zavisi o količini ugrađenih implantata. Uz analgetike Aulin, Voltaren, Oki ili druge analgetike koje obično koristite bol nestaje. Prve noći preporučujemo spavati s uzdignutom glavom, odnosno na povišenom jastuku kako bismo smanjili protok krvi u glavi.

Da li je rana nakon postavljanja implantata jako osjetljiva?

Budući da je rana je jako mala i dobro šivana nije jako osjetljiva, iako se preporučuje ne dirati ju prstima ili jezikom kako bismo izbjegli dodatnu iritaciju ili upalu te će se osjetljivost smanjivati iz dana u dan. Savjetuje se ne stavljati mobilnu protezu odmah nakon operacije, kako ne bismo iritirali to područje.

Da li se postavljanje implantata obavlja u stomatološkoj ordinaciji?

Da, postavljanje implantata se obavlja u stomatološkoj ordinaciji s lokalnom anestezijom, a u jednom danu možemo postaviti i više od jednog implantata.

Da li proteza na implantatima može biti zamjenjena ili modificirana?

Da, proteza može biti promjenjena ili modificirana u bilo kojem trenutku. Implantat ANKYLOS za jedan ili više zuba može biti transformiran, čak i nakon više godina, u most ili u protezu, budući da su nadogradnje na implantatima zamjenjive. Dakle, Ako imate protezu, zamjenom nadogradnji može se napraviti most ili obrnuto.

Da li moram raditi novu protezu nakon ugradnje implantata?

Ako je proteza dobro održavana, može se iskoristiti kao privremena proteza nakon ugradnje implantata, dok još definitivna proteza na implantatima nije gotova. Definitivna proteza na implantatima je napravljena od skeleta na unutarnjoj strani, koja na takav način ojačava protezu, često bez nepca ako su u gornjoj čeljusti postavljena makar 4 implantata.

Što se događa ako mi ispadne prirodni zub koji je integriran u protezi?

Na mjesto gdje je ispao prirodni zub može se staviti implantat te će se modificirati proteza ili će se jednostavno dodati akrilatni zub u protezu.

Kako i kada se stavljaju zubi na implantate?

Nakon 3 – 4 mjeseca od ugradnje implantata napravimo panoramsku sliku kako bismo vidjeli da li je osteointegracija implantata bila uspješna. Zatim na implantate postavimo sulkus formere dok se gingiva ispravno ne modelira. Nakon par dana od postavljanja suklus formera uzimamo otisak na implantatima i izaberemo strukture koje će držati protezu. Protezu rade zubni tehničari u zubotehničkom laboratoriju. Zavisno o tipu proteze, rok izrade je oko 3 – 4 termina ili maksimalno desetak dana.

Cjenik usluga
Go To Top