Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Od implantata do gotovog protetskog rada

Uspjeh cijele terapije ne ovisi samo o kakvoći i količini kosti, nego o besprijekornoj svakodnevnoj higijeni koju pacijent mora održavati te o redovitim pregledima svakih 6 mjeseci i ako je potrebno profesionalnom čiščenju zubi.

Prije bilo kakvog zahvata s implantatima, uz detaljnu  je anamnezu potrebno napraviti ortopantomogram, tj. rendgensku snimku pomoću koje vidimo oba čeljusna luka i okolne anatomske strukture koje nam daju opće informacije o kostima glave, sinusima, čeljustima i zubima. To je potrebno da se odluči da li se i gdje implantati mogu ugraditi.

Ponekad u gornjoj čeljusti, u području maksilarnih sinusa, nema dovoljno kosti da bi se mogli ugraditi implantati. U tom slučaju u našoj ordinaciji izvodimo i takozvani «sinus lifting», kirurški zahvat gdje se izdigne membrana s dna maksilarnog sinusa te na tom mjestu nadodamo umjetnu kost i membranu te potaknemo stvaranje nove kosti da dobijemo volumen kosti potreban za postavljanje implantata.

Nakon pregleda ako se ustanovilo da je moguće postaviti implantate, slijedi bezbolan kirurški zahvat uz lokalnu anesteziju.

Nakon 3-4 mjeseca od postavljanja implantata, dakle kada implantati srastu s kosti, treba napraviti novi ortopantomogram i nakon toga otvaramo implantate i postavljamo odgovarajuće suprastrukture na implantate, te uzimamo otisak za izradu protetskog rada u zubotehničkom laboratoriju.

S obzirom na situaciju u ustima, protetski rad na implantatima może biti kruna, most ili mobilna proteza.

Go To Top