Nazovite nas +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Na samo 50km od Trsta!

Pomlađivanje lica hijaluronskim filerima

Starenje lica počinje već u dvadesetim godinama života i traje cijeli život, progresivno napredujući tijekom života. Ono se najviše vidi na licu i vratu, a kao rezultat starenja javljaju se bore i nabori na licu i vratu.

Starenje je povezano s gubitkom kolagena i elastina, koji su odgovorni za čvrstoću i elastičnost kože, a također se smanjuje i sposobnost stvaranja hijaluronske kiseline koja se prirodno nalazi u dubljim slojevima kože, što za posljedicu ima gubitak čvrstoće, vlažnosti i elastičnosti kože i nastanak bora.

Kako ukloniti bore?

Za korekciju bora na licu izvrsni rezultati se postižu nekirurškim metodama, pomoću filera hijaluronske kiseline. Fileri hijaluronske kiseline neživotinjskog su porijekla, biokompatibilni sa ljudskim tkivom, dobiveni sintetskim putem u strogim laboratorijskim uvjetima.

Unošenje filera u kožu

Prije tretmana dermalnih filera, tretirano područje se anestezira nanošenjem anestetičke kreme ili se koristi lokalna anestezija (ovisno o kojem se području lica radi). Filer se injicira mikro iglicama ili kanilama a zahvat traje 20 do 30 minuta, ovisno o veličini tretiranog područja.

Područja koja se tretiraju

Fileri hijaluronske kiseline najčešće se primjenjuju kod:

  • nazolobijalne bore (bore od nosa do usta)
  • “pušačke bore” (između gornje usne)
  • bore oko očiju
  • glabelarne bore (područje između obrva)

Nakon tretmana filera

Nakon primjene filera tretirano područje može biti malo otečeno i crveno. Nakon tretmana dermalnim filerom preporuča se izbjegavanje saune, solarija i masaže lica nekoliko narednih dana.

Trajanje učinka preparata na bazi hijaluronske kiseline je oko godinu dana, no ovisno o svakom pojedinom organizmu učinak može biti nešto kraći ili duži.

Go To Top