Call us +385 52 757 900

info@dadic.net

Carlotte Grisi 11, Novigrad - Cittanova

Only 50km from Trieste!

Implantologija

Implantologija je jedna od najsigurnijih grana u stomatologiji, sa postotkom uspješnosti od 96% te stoga predstavlja idealno rješenje za popunjavanje prostora na područjima gdje nedostaju zubi.

Za implantate se odlučujemo iz više razloga, a jedan od njih je to što se susjedni zubi ne trebaju brusiti (što bi bilo potrebno ako se radi most), a odlično su sidrište kod mobilnih zubnih proteza, što pacijentima daje veću sigurnost i udobnost pri nošenju takve proteze.

Dentalni implantat zamjenjuje korijen zuba, a postavljen je stabilno u kost. Postavljeni implantat

služi kao nosač pojedinačne krunice ili mosta. Implantat služi i kao odličan nosač i stabilizator nestabilne proteze. Prema planu individualnog liječenja i poslije temeljite anamneze, moguće je zavisno o situaciji postaviti jedan ili više implantata koji nadomještaju jedan ili više zuba ili pak sve zube. U današnjoj dentalnoj medicini, implantološke operacije predstavljaju jednu od najsigurnijih operacija s postotkom uspješnosti od 96%.

Gubitak zubi je često i gubitak osmijeha te gubitak samopouzdanja, što često dovodi do zatvaranja u sebe i narušavanja odnosa s ljudima. Ne tako davno, većina je pacijenata bila primorana odabrati mobilnu protezu, parcijalnu ili totalnu koja predstavlja psihološku smetnju i prepreke. Danas zahvaljujući implantologiji, vješti stomatolozi su još uvijek u mogućnosti napraviti fiksnu protezu (mostovi ili krunice) koji pacijentima vraćaju užitak žvakanja i pravilnog pričanja.

Go To Top